Allt du behöver veta om mascara

Att välja rätt mascara är faktiskt en riktig konst som få människor har lärt sig att bemästra. Det är lätt hänt att man väljer mascara utifrån alla de populära reklamer som lockar, men sanningen är att man bör välja en mascara och en borste som passar för just de fransar som man har. Borstens utformning har stor inverkan på hur slutresultatet kommer att bli, men så har även tekniken som man använder sig av. Genom att använda sig av en tät mascaraborste och sicksacka sig igenom fransarna kan man få till en riktig ordentlig volym, medan en borste med “gummipiggar” gör fransarna tjockare och mer separerade. Precis som med alla andra typer av smink på kommer mascaror i olika färger och från olika tillverkare. De vanligaste färgerna är mörkbrunt och svart, men för festligare tillfällen är det inte ovanligt att människor satsar på klara färger i blått, vitt eller lila.

Mascaran blir pricken över i:et

Det är få saker som livar upp lika mycket som ett par långa och mörka fransar. För smink-fantasten är det näst intill omöjligt att leva utan en mascara, vilket är något som de allra flesta kvinnor troligtvis skulle hålla med om. Att sminka sig till vardags är idag inget ovanligt och mascara syns på allt från tonåringen till pensionären. Många tycker att de till vardags räcker med en bra underlagskräm och en grym mascara, men till fest vill man gärna att ögonen ska få hamna i mer fokus än vad de vanligtvis gör. Med en bra mascara som passar dina fransar så får du festfina ögonfransar på ett kick. Har du svårt att veta vilken mascara som passar just dig brukar det gå bra att fråga personalen i den affär som du handlar i. På internet finns det även otaliga recensioner av de mest populära och omtalade mascarorna på marknaden, så att det blir lättare för kunden att hitta en produkt som passar, oavsett om man har tjocka eller tunna fransar.

Håll din sminkväska uppdaterad

En riktigt bra mascara är värd varenda krona. Det är inte ovanligt att man försöker spara in på pengarna så mycket som möjligt, men detta slutar oftast i att man måste köpa flera mascaror då ingen ger den effekt som man först önskade. Att uppdatera sin sminkväska är viktigt. Inte enbart för att det är roligt att köpa smink, utan främst för att sminket bör vara hygieniskt och gammalt smink bör slängas med jämna mellanrum. Du håller enkelt koll på produktens utgångsdatum genom att leta efter en liten ikon i form av en burk. I burken står en siffra, vanligtvis 12, vilket betyder att produkten håller i cirka ett år om den förvaras på rätt sätt. Att köpa nytt smink kan bli kostsamt och ibland finns det möjlighet att betala mot faktura eller på avbetalning. Gör du detta är det dock viktigt att komma ihåg att alltid betala in sin faktura i tid. Har förfallodatumet löpt ut och inte heller påminnelser har betalats kan delgivning vid sena betalningar ske.