Hår och kosmetik

Även om skönhetsidealen har ändrats genom tiderna har människan alltid haft ett stort intresse för att se bra ut och visa sig från sin bästa sida. I dagens moderna samhälle handlar det om mer än så. Genom vår makeup och frisyr har vi en möjlighet att uttrycka oss och låta vår personlighet synas. Sminkintresserade låter sina ansikten vara som paletter för att skapa dagens konstverk att visa upp både i verkligheten och i sociala medier. Andra sminkar sig lite grann för att se fräscha ut eller få en liten extra dos självförtroende.

Skäm bort dig själv

Nu när våren verkar ha kommit för att stanna är det dags att vårstäda varje hem och hus. Glöm inte bort dig själv! Nu är det dags att pigga upp vintertrött hy och få tillbaka den där strålande glöden i ansiktet. Ett tips är att göra en ordentlig ansiktsbehandling på salong varje gång årstiderna växlar. Om plånboken inte håller med kan du göra din egen behandling hemma istället. Varför inte ha ditt eget hemmaspa en gång i veckan och verkligen skämma bort dig själv med ansiktsmask, manikyr och hela rubbet? Många investerar också i en bra brun utan sol för att bli av med den där glåmiga vinterlooken.

Glöm inte håret

Vintern är en påfrestande tid för håret. Både kyla och snabba temperaturväxlingar sliter mycket. Passa på att ta hand om håret extra mycket under denna period, så att det återfått sin styrka inför sommaren. Se över dina hårvårdsprodukter och se till att de är snälla mot håret. Fråga gärna en frisör om vilka produkter som passar just ditt hår. Fel produkter kan göra att du måste tvätta håret allt för ofta. Något många inte är medvetna om är att en av de största orsakerna till slitet hår är att det tvättas i för varmt vatten. Kallt vatten är dessutom utmärkt att avsluta med för att försluta hårstråna och få slätare toppar.