Vad är lash lift?

Har du också hört talas om den nya metoden att lyfta ögonfransarna, ett så kallat lash lift? Att man kan lyfta sig på många andra sätt är det förmodligen ingen som undgått men sina ögonfransar? Jodå, lash lift är faktiskt en behandling som existerar och som är relativt ny. Man vad är det egentligen?

Så fungerar ett lash lift

Ett lash lift innebär att du både färgar, lyfter och formar dina fransar på salong. Det blir alltså flera behandlingar i en. Man rätar ut alla fransar var och en för sig, ända från roten. Sedan sätter man till keratin för att få den önskade volymen. Sist men inte minst lägger man på en mörkare färg för att få dem synligare, något som är särskilt uppskattat hos blondiner med ljusare fransar som inte alltid syns lika bra. Resultatet av ett lash lift kvarstår i ca 2 månader innan det är dags att pigga upp dem igen. Du måste även tänka på hur du rör dig och lever det första dygnet eftersom du helst inte får svettas eller få för mycket vatten på fransarna tills behandlingen liksom har satt sig tillrätta ordentligt.

När du är klar med dina Bambi-fransar kanske du även vill snygga till dina bryn för en enhetlig look. Även brynen kan du tatuera för önskad färg och form men annars så duger Maybelline tattoo brow, olika ögonbrynspennor som formar dina bryn precis som du vill ha dem.

Alternativ till lash lift

Om du tvekar att göra ett lash lift så finns det trots allt många andra metoder du kan ta till för att få fylligare fransar. Det enklaste är mascara! Idag finns mängder med mascaror som fyller ut, curlar och lyfter ögonfransarna för stunden. Förvisso måste du tvätta bort det när du sminkar av dig, men under dagen fungerar det dock bra.

För att hjälpa mascaran på traven kan du använda en eye lash curler eller en ögonfransböjare som det heter på svenska. En ögonfransböjare böjer dina fransar och får dem att se betydligt längre ut. Det går att hitta bra ögonfransböjare på till exempel Åhléns eller Kicks. Du sätter dina fransar inuti den lilla halvmånen med gummi på ena sidan och trycker till med handtaget och vips har dina fransar fått rejält med volym.

Ett annat alternativ är att skaffa lösögonfransar, antingen som du köper i set och limmar på själv, eller dem du får på salong. Kruxet med det sistnämnda är att du måste gå och göra om det nästan en gång i månaden eftersom fransarna till slut faller bort med dusch och gnugg i ögonen. Det blir också ganska dyrt i slutändan om du måste gå och fylla på en gång var 4:e vecka.