Framhäv ögonens färg

Är du intresserad av smink men känner ibland att du inte riktigt lyckas med att få det ”on fleek” som många idag kallar det? Eller känner du att du får till själva

sminkningen men att det ändå är något som inte känns helt rätt? Här kommer du få nyttiga tips som är bra att tänka på för att lyckas extra bra med sminket.

Framhäv dina ögon med ögonskuggan

Har du kanske hört någon säga att man kan framhäva sin ögonfärg med rätt färger på sminkningen eller med kläderna? Det stämmer. Som du säkert vet finns det färger som sägs inte vara kompatibla ihop, som rött och rosa. Det finns dock en del som såklart inte håller med om detta och som försöker motbevisa det. Men det beror också på hur du placerar färgerna, direkt mot varandra eller med en brytning mellan.

En del tror att man bör använda sig av en ögonskugga i samma nyans som sin ögonfärg men sanningen är att om du har gröna ögon och använder en grön skugga så flyttar du fokuset till din gröna skugga som då snor uppmärksamheten från dina ögon.

Färger som framhäver just din ögonfärg när du har:

  • Blåa ögon

För att framhäva dina blåa ögon så bör du använda färger som guld, brunt, orange och färger som drar lite åt det rosa hållet.

  • Gröna ögon

Färger som hjälper till att lyfta fram dina gröna toner i ögat är rött, vinrött och lila.

  • Bruna ögon

Har man bruna ögon så har man lyxen att passa i de flesta färger, dessutom har ofta de med bruna ögon inslag av orange. Därför använder man sig av kontrastfärgen till orange, vilket är blått för att framhäva de bruna ögonen.

Vågar man inte bära så färgstarka skuggor så behöver man inte välja den starkaste kontrastfärgen utan välja den färg man känner sig mest bekväm i, vilket såklart är det viktigaste. Du kan också välja en svagare nyans av exempel lila istället för en riktigt färgstark lila. Skriv också gärna ut ett färghjul och lägg bland ögonskuggorna så du kan titta om du känner dig osäker, färgen mitt emot är den färg som framhäver bäst.

Ett annat tips är att passa på att våga experimentera och träna på sminkningen nu till din oktoberfest så du kan vara ”on fleek” på festen. Skulle det mot förmodan gå fel ändå så har du turen på din sida att det är en dag där de flesta klär och sminkar ut sig, och därmed kan det ofta vara svårt att avgöra vad som var meningen och vad som råkade bli ett misstag med folks utstyrsel och dess resultat. Så våga prova på lite nytt.