Förbättra hårsvallet med hårtransplantation

Alla avundas vi väl de som har ett tjockt och vackert hårsvall och för många är ett fint hårsvall längre bort än för andra. Oavsett om man är kvinna eller man så kan man själv göra en del för att förbättra sitt hårsvall så att man slipper känna hur avundsjukan bubblar upp varje gång man ser en reklam för hårvårdsprodukter på tv.

Skilj på verklighet och reklam

Det är viktigt att man vet skillnaden på verklighet och fiktion, speciellt när det kommer till reklam. En reklamkampanj är inget annat än ett sätt att få folk att köpa en viss tjänst eller en produkt. Innehållet i reklamen måste därför inte ha något alls med produkten eller tjänsten att göra. Att Henrik Lundqvist har Head & Shoulders att tacka för sitt hårsvall är knappast troligt, däremot är det mer troligt att han får göra reklam för hårvårdsprodukter tack vare sitt naturliga hårsvall. När det kommer till att förbättra hårsvallet med hjälp av schampo och balsam ska man inte ha alltför höga förhoppningar.

Konkreta sätt att få bättre hårsvall

Att förbättra kvaliteten på håret handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för håret att må så bra som möjligt. Det kan man göra på flera sätt och i vissa fall kan hårtransplantation vara lösningen. För att förbättra ditt hårsvall kan du:

  • Ta hjälp av hårtransplantation. Hos Nordic hair kan du få nytt hår genom att genomgå en hårtransplantation. Det ger ett effektivt och hållbart resultat.
  • Äta bättre och ta kosttillskott. Att ha näringsbrist påverkar hår, naglar och hud i stor utsträckning. Håret kan bli tunt och skört, naglarna kan spricka och huden kan drabbas av utslag och torrhet.
  • Behandla hormonrubbningar. Att tappa håret både som man och kvinna beror oftast på hormoner i obalans. Mäns håravfall brukar bero på dihydrotestosteron (DHT) som kan motverkas och lindras med rätt livsstil. Kvinnors håravfall brukar bero på sköldkörtelproblem som kan uppstå i samband med fysisk eller psykisk stress och kan visa sig som kala fläckar på huvudet.

Håravfall kan bero på flera orsaker. Ta först och främst reda på vad orsaken är bakom ditt håravfall eftersom det krävs olika behandlingsmetoder för olika orsaker. Om du är tveksam till den bakomliggande orsaken kan det behövas en koll hos läkare för att ta ett blodprov eller genomföra andra former av prover. Ju snabbare du tar tag i problemet desto enklare blir det att åtgärda den bakomliggande orsaken.