Höstens sminktrender 2017

Smink är något som använts i tusentals år både av män och kvinnor för att man velat försköna sitt utseende. Idag har användningen av smink nått en ny nivå. Lika ofta som årstiderna byts kan vi också förnya våra utseenden. Vi köper nya jackor som hängs upp i garderoben och nya skor vi placerar på hyllan. Man kanske går till frisören och både färgar och klipper sitt hår för att unna sig själv något extra. Något många glömmer bort är att det också går tydliga trender inom smink. Med smink kan man för en längre eller kortare period förändra sitt utseende och stil. Med rätt smink i necessären är man inte bara trendig utan också låter man sig själv vara kreativ.

Använd starka färger i höst

Vad skall man välja för typ av smink?

Att dagligen använda smink kan bli slitsamt för huden. Därför behöver man investera i en bra rengöring och en återfuktande ansiktskräm. När det kommer till själva sminket skall man först och främst se till att det inte blivit gammalt. Alla produkter som legat flera månader i sminkväskan skall kastas och istället bör man investera i nya och fräscha produkter. För att vara så vänlig mot huden som möjligt kan man välja smink som är gjort av bra ingredienser. Det finns exempelvis svanen-märkt smink som passar bra för allergier och de som har en känslig hy. Så långt som möjligt skall man undvika konstgjorda ämnen i produkterna. Bland annat mineraloljor och silikoner täpper till porerna och gör det svårare för huden att andas och bibehålla sin egen fukt. Höstens sminktrender kräver att huden mår bra, så se till att du har ordentliga produkter både i sminkväskan och badrumsskåpet!

Trendigt smink inför hösten

Den här hösten domineras av starka färger. Allt från ögonskugga, hårfärg och läppstift är enligt modehusens catwalks färgstarkt och spännande. Något man kan investera i är en kajalpenna i någon fräsig färg. Några av färgerna som är trendiga är rött och blått. Ett par ögonskuggor som går i en stark färg kommer också bli ett tacksamt tillskott i sminkväskan. Det kan bli dyrt att behöva köpa många nya sminkprodukter, och därför kan man till exempel ta en titt på allaannonser.se för att se ifall någon säljer saker de inte själva behöver. Att köpa smink från en privatperson är oftast betydligt mycket billigare än att handla i affär. Det enda man behöver säkerställa att de inte använt produkterna, eftersom det då både kan ha samlats bakterier i dem samtidigt som de kan ha blivit dåliga.