Gör ditt eget smink

Smink används i större mängd än någonsin. I de flesta större varuhus hittar man flera hyllor av smink. De senaste åren har konsumenter blivit mer medvetna om de negativa effekterna kring olika hudvårds- och sminkprodukter. Det är endast positivt. Samtidigt kan man bli avskräckt och rädd för att använda olika produkter när man lär sig mer om vad innehållsförteckningarna betyder och vad de olika ämnena har för konsekvenser för ens kropp. Vill man sminka sig och samtidigt vara säker på att de produkter man använder inte är skadliga kan man göra sitt eget smink. Det är enklare än vad många tror, och när man väl kommit igång kommer det inte kännas som en konst. Recept på produkter kan man hitta enkelt på nätet, det man behöver vara uppmärksam på är vilka råvaror som används. Använder man fel råvaror eller gör felaktiga blandningar kan slutprodukten bli lika skadlig som många av de produkter man hittar i vanliga affärer.

Välj harmlösa ingredienser istället för skadliga

Huden är kroppens största organ. Dessutom andas huden, och det innebär att allt vi applicerar på huden kan tas upp av blodet. Även fast detta är allmänt känt använder många av de stora producenterna av smink och hudvårdsprodukter skadliga ämnen. Ofta på grund av att de är mycket billigare att använda än råvaror som inte har någon negativ effekt på kroppen. De negativa effekterna kan vara allt från allvarliga sjukdomar till hudutslag. eftersom vissa produkter är cancerframkallande lönar det sig att dels lära sig om vad olika ingredienser har för påverkan på kroppen, men också att fundera över om de går att använda produkter som är mer vänliga för huden. Vill du börja göra ditt eget smink finns det många återförsäljare i Sverige som säljer ekologiska och naturliga råvaror. De har ofta en lägre påverkan på kroppen än syntetiska ingredienser har. Det är bra att ha för vana att alltid läsa på om de olika ingredienserna man vill använda i sitt eget smink så man vet hur de kan påverka kroppen.

Sälj dina egna sminkprodukter

När du har hittat bra ingredienser och lyckats skapa egna sminkprodukter som du är nöjd med går det välja att sälja dem till andra. Efterfrågan på ekologiskt och naturligt smink ökar ständigt, och därför kan man lyckas riktigt bra med sina affärer. För den som vill börja sälja sitt eget smink behövs först och främst ett tillstånd från Läkemedelsverket för att sälja sina produkter. När man väl har sitt tillstånd kan man börja marknadsföra sina produkter. med profilprodukter kan du på ett smidigt sätt marknadsföra dina produkter på ett enkelt sätt. Det är också bra att dela ut prover till vänner och familj. Om de tycker om dem kommer de antagligen prata om dem med andra i deras bekantskapskrets, vilket ökar spridningen av det smink du skapat. Kom ihåg att det alltid är mest kämpigt i början, med tiden kommer du kunna skapa en tydlig kundkrets och de återkommer förhoppningsvis för att handla fler produkter.