Naturlig och fräsch makeup

För att skapa en naturlig och fräsch makeup behöver du en naturlig sminkbas. En så kallad ” no makeup-makeup” är inte enkelt att få till eftersom din hy bör se naturlig ut. En sådan sminkbas ska kunna ta hand om fina linjer, pigmentfläckar eller finnar utan att du ser ut att vara översminkad.

Det viktigaste när du använder smink är att göra en bra sminkbas eftersom slutresultatet beror helt på hur bra den är. Hemligheten bakom en perfekt foundationbas är själva preppen (som kan ta upp till en halvtimme) medan själva sminkningen bara tar ett par minuter. Sminket (ögonskugga, rouge, läppstift och mascara) är endast till för att förhöja ditt utseende när du vill skapa en naturlig look. Det finns några viktiga steg när du lägger din sminkbas som behöver göras. Använd en bra ögonkräm som inte är för fet. Se till att återfukta din hud ordentligt innan du börjar lägga din sminkbas. Detta är viktigt eftersom en torr hy kommer att dra åt sig fukten från din foundation, vilket ger ett dåligt och onaturligt resultat. När du sedan grundar med en primer är det rekommenderat att använda mer än en typ för bättre resultat. Använd gärna concealer, istället för foundation, för att täcka vissa områden. När du slutligen lägger din foundation är det optimalt att börja i mitten (av ditt ansikte) och arbeta utåt. Applicera endast där det behövs och inte över hela ansiktet. Avsluta med puder.

För att uppnå en hud som är vacker sminkad med en fräsch och naturlig makeup bör du använda endast nödvändiga produkter. Det är inte rekommenderat att lägga på flera lager smink som endast kommer att ge ett resultat som ser onaturligt ut.

När vi blir äldre känner många, både män och kvinnor, att de behöver mer hjälp för att få ett fräscht utseende. Hos Akademikliniken kommer du att kunna få en säker och naturlig botox behandling utförd av någon av våra legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Botulinumtoxin kommer att ge dig ett vackert och fräscht utseende via en säker behandling. Fördelen med en botoxbehandling hos Akademikliniken (en injektionsbehandling som gör att rynkor och linjer blir mindre synliga) är att du inte behöver någon konvalescens.

Det finns många misstag med sminkning som kan få dig att se äldre ut. Var varsam med användningen av foundation och se till att du använder rätt nyans. Se till att testa din foundation i dagsljus när du handlar och var noga med att nyansen är den rätta för din hudton. Kom ihåg att en solbränna kräver en mörkare foundation.

Använd inte en matt foundation på en hy som är torr. Använd gärna primers som kommer att ge en snygg och jämn hudyta. Undvik mascara på underfransarna som kan få dina ögon att se trötta ut.

Oavsett om du är van eller ovan vid att lägga en makeup finns det alltid anledning att lära sig lägga en vacker makeup. Det finns många bra tips och råd för nybörjare som vi alla kan ta till oss. Syftet med makeup är att framhäva de vackra dragen i ditt ansikte som du redan har. Det handlar alltså inte om att skapa ett konstgjort utseende utan om att framhäva den egna skönheten.