Så får du sminket att hålla hela dagen!

Ibland kan det vara svårt att få sminket att sitta på plats, det kan vara frustrerande och jobbigt att inte veta vad det kan bero på. Många kan tro att det är på grund av deras hud eller att de inte riktigt vet vad de gör när de sminkar sig. Men oftast beror det på att man behöver använda sig av produkter som får sminket att sitta på plats och hålla hela dagen lång!

Nyckeln för en hållbar makeup är något som kallas setting spray. Det en setting spray gör är att den lägger sig som en film över makeupen och ser till att hålla den på plats under dagen.

Många av dessa sprayer ser även till att hjälpa till med att jämna till sminket för en snyggare och slätare finish.

Det finns olika typer av setting sprays beroende på vilket resultat man söker. Är man mer åt det olika hållet och tycker att man blir glansig under dagen, kan man använda sig av en matt setting spray. Med hjälp av de rätta ingredienserna kommer den att se till att makeupen sitter på plats och att man inte blir oljig eller glansig under dagen.

Är man istället mer åt det torra hållet och söker lite mer glow, finns det även setting sprays som hjälper till med detta.

Använd en primer för ett bättre resultat

För att få makeupen att hålla ännu bättre och för att ge en ännu snyggare finish kan man använda sig av en primer. En primer förbereder huden för sminket som ska på.

Primern greppar tag i sminket bättre och ger ett slätare, jämnare och mycket snyggare resultat.

Val av primer gör man beroende på vilken hudtyp man har och vilket resultat man vill uppnå. Det finns primers som förminskar porer, ger glow, hämmar huden från att bli glansig och ger fukt.