Rengöring och vård efter smink

Smink är fantastiskt på det sättet att det kan framhäva det bästa i vårt utseende och få oss att känna oss vackra. Men för att huden inte ska ta skada av sminket, till exempel genom att porerna täpps till eller att huden torkas ut, är det viktigt att man tar bort sminket och rengör huden noga efter varje dag.

För att rengöra huden på rätt sätt måste man först och främst hitta en rengöringsprodukt som passar ens hudtyp och som inte är för tuff mot huden. Samtidigt behöver man inte lägga en förmögenhet på rengöringsprodukten – den ska först och främst endast avlägsna sminket. Då är det bättre att lägga mer pengar på den vårdande produkten man använder efter, till exempel en fuktkräm eller ett serum. Du hittar ett stort utbud av vårdande produkter på Daystyle.se, som passar de flesta hudtyper. Daystyle har också flera bra produkter för ansiktsrengöring.

Något annat man ska tänka på när det gäller rengöring av ansiktet är att inte tvätta sig för ofta. Det räcker med att man tvättar sig en gång om dagen, eller möjligen två. Man ska också vara försiktig med huden när man tvättar den, genom att till exempel tvätta det med ljummet vatten istället för varmt, och genom att inte gnugga ansiktet med handduken efteråt. Det är bättre att försiktigt dutta med handduken, för att inte slita ut huden.