Förbättra din hudvårdsrutin

De flesta går på rutin när de ska ta hand om sin hy till vardags. Man gör oftast samma saker och använder samma produkter, dels för att det är bekvämt, men främst för att det känns tryggt. Dock kan det finnas goda skäl att göra om sin hudvårdsrutin för att få bättre resultat.

Hudvårdsrutinens två grundpelare

En god hudvårdsrutin består av två saker: bra produkter och kontinuerliga hudvårdsrutiner. Om man använder dåliga produkter och/eller slarvar med att utföra sin hudvårdsrutin lär man få dåliga resultat. Därför gäller det att hitta bra produkter att jobba med samt få in en rutin som fungerar och som man kan hålla sig till under en längre tid. Om man har svårt för att prioritera sin hudvårdsrutin på daglig basis bör man strukturera om sitt liv så att man orkar och hinner utföra den. Exempelvis kan man byta bort lite skärmtid för att istället ägna sig åt hudvård.

Välj rätt produkter

Det finns mängder av olika hudvårdsprodukter som ska förbättra huden på olika sätt och det kan vara svårt att hitta rätt. För att få ett bra resultat bör man utgå ifrån vad huden behöver för att må bra när man ska välja produkt. Exempel på bra produkter är:

  • Kvalitativa märken. Välj märken som levererar kvalitet istället för att gå efter prislappen. Kvalitet behöver inte kosta multum, men de flesta märken av lägre och rent av dålig kvalitet är oftast billiga.
  • Serum. Välj serum som Verso super facial serum för att få serum av bra kvalitet. Serum hjälper och stärker huden och är ett bra komplement till hudvårdsrutinen.
  • Enkla produkter. Less is more brukar man säga. Oftast behöver inte en produkt vara speciellt märkvärdig och innehålla mängder av ingredienser för att vara bra.

Vill man gå ett steg längre och använda olika typer av tillbehör i hudvårdsrutinen kan man addera massageverktyg för ansiktet för att stimulera blodcirkulationen. Det hjälper huden att bli friskare.