Att fixa sitt hår – när du lider av håravfall

Det finns många peruker och hårvårdsprodukter och mediciner på marknaden som lovar att ge dig hår tillbaka. Innan du spenderar alltför mycket pengar som kan göra mer skada än nytta, kolla in dessa tips kring håravfall. Information som hjälper dig att förebygga håravfall.

Håravfall uppkommer i alla åldrar

Den vanligaste orsaken till håravfall är ärftlighet men sjukdomar och mediciner är vanliga faktorer som kan förklara håravfallet. Håravfall är roligt av att drabbas i någon åldrar och de kan ha sina utmaningar. Mer än 70% av alla män kommer uppleva manligt håravfall någon gång i sitt liv, många av dessa människor söker aktivt efter ett botemedel.

Hur stoppar du ditt håravfall?

Håravfall behandlingar finns i många varianter men det är bara ett fåtal som verkligen fungerar. Den mest pålitliga och permanenta lösningen på detta problem är hårtransplantationer som är ett mindre kirurgiskt ingrepp som görs under lokalbedövning liknande de som du får hos tandläkaren. Läs mer på hårtransplantationsguiden.se.

Det största problemet är ofta förlusten av självförtroende som beror på mindre hår. Resultaten från hårtransplantationer är imponerande nuförtiden, och de verkar har ofta samma positiva effekt på en patients välbefinnande oavsett ålder. Håravfall kan vara ett besvär för vissa människor men när det accepteras kan det kännas som en befrielse. En del tänker praktiskt och väljer att raka av sig håret eller skaffa sig en keps. När du börjar förlora ditt hår kan dina vänner omedvetet säga sårande kommentarer och det bästa du kan göra är att nonchalera dem och berätta att du känner dig kränkt.

Mat som stoppar ditt håravfall?
Mat är naturligtvis en viktig komponent i ditt liv men de påverkar inte dina hormoner om du drabbats av ärftligt håravfall. Självklart ska du se till att du får tillräckligt med protein och vitaminer  i din kost och att du mår bra. Det finns andra vanföreställningar som att duscha varmt och olika produkter är orsakerna till håravfallet. Orsaker till att du tappar hår kan vara väldigt många. Att äta en balanserad kost med tillräckligt med protein kan till viss del motverka denna cykel och stärka ditt hår men de påverkar knappast inte den grundläggande orsaken dvs det ärftliga håravfallet som kommer med stigande ålder.

Om du har råd bör du överväga en hårtransplantation för ditt håravfall om det är ärftligt håravfall. Transplantat av hårsäckar. har visat sig framgångsrik hos många patienter och framförallt metoden som kallas FUE-metoden. Vill du ha fullständig information kan du gå på konsultation hos en klinik vilket ofta är kostnadsfritt i Sverige. Du kan också läs mer om de olika klinikerna och metoderna på hårtransplantationsguiden.se innan du bestämmer dig.