Smink på sommaren

Använder du samma sminkprodukter året om? Om du svarar ja på frågan bör du tänka om! Det är en bra ide att se över sin skönhetsnecessär när sommaren och utesäsongen anlänt. Anledningen till det är att du under sommaren badar och vistas mer i solen. Smink i kombination med bad och solsken kan täppa till porerna och göra så att huden inte andas. Solen torkar ut och sminket tränger djupare in i huden, vilket i sin tur orsakar dålig hy och i vissa fall orenheter och blemmor. Misströsta inte, det finns ett par enkla knep att ta till!

Vågar jag använda smink på stranden?

Svaret är ja, men du bör införskaffa sminkprodukter som är anpassade till strand- och uteliv. Idag finns det mineralsmink på marknaden som innehåller både vårdande ämnen och solskyddsfaktor, ett perfekt val för dig som vill bada med smink eller som bara vill känna dig extra fräsch under varma sommardagar. Du hittar både heltäckande puder och foundations. Även om sminket innehåller solskyddsfaktor bör du alltid grunda med solskyddskräm för extra skydd mot solens starka strålar. Om du vill använda mascara kan du köpa en vattenfast variant med serum som inte skadar ögonfransarna. Med dessa produkter i sminkväskan tar du dig enkelt från stranden till after beachen, utan att behöva oroa dig över pandaögon eller ojämn hy.

Från jobbet till stranden

Du kan andas ut om du har tagit dig vatten över huvudet på kontoret och tackat ja till alldeles för mycket jobb. Det finns kompetent hjälp att få ifall årets semester dröjer och dina kollegor övergivit dig för härligt strandhäng! Våga be om hjälp och sök Bemanning Stockholm till kontoret. På så sätt kan du fokusera på dina arbetsuppgifter och tryggt överlämna andra arbetsområden. Du vill ju inte spendera onödig tid på kontoret, utan ta tillvara på sommaren så mycket du bara kan. Packa väskan redan på morgonen och passa på att shoppa dina nya sminkprodukter på lunchen så att du kan njuta av sköna bad och kvällsmat på stranden. Fräscha upp sminket och släng på dig en sommarklänning så är du redo att maxa sommaren!