Varför används det så mycket kosmetik?  

På frågan varför det används så mycket kosmetik som det dagligen görs över hela världen bottnar i ett så kallat Young woman preparing her female friend for a date in a cafe. She is applying lip balm on her mouth.skönhetsideal. En del människor använder förvisso ingen av dessa produkter då de anser att de redan är vackra och kan visa upp sig i sin naturliga form. Sedan finns det andra som alltid letar efter de bästa produkterna och nästan provar allt för att de tycker att dessa produkter ger dem ett glamoröst, vackert och läckert utseende. Användningen av kosmetik grundar sig förmodligen mycket om självkänslan och tron på att produkterna kommer att göra den som använder dem mera attraktiv i olika hänseenden. Ibland kan detta faktiskt också vara sant.

Något som har blivit kutym sedan massor av år tillbaka är att alla de som visar upp sig offentligt som kända personer, alltid måste visa sig i sitt bästa jag och i det fallet kommer kosmetiken att ha ett stort spelrum. Sedan finns alla de som visar sig i tv och film. Här kommer kosmetik att vara ett hjälpmedel för att de ska se bra ut i olika media, då det ljus som måste användas får en person utan smink att se mycket blek ut. Ett annat tillfälle då kosmetik spelar in är när du ska gå på en arbetsintervju eller presentera dig och något inför en större eller mindre skara människor.

Hur som helst kommer dessa inte att vara de största förbrukarna av kosmetik, utan här handlar det om helt vanliga människor i alla typer och klasser av hem. Kosmetik är helt enkelt något som används för att människan ska se bra ut inför Woman looking in compact mirror before doing make-upsig själv och andra. Egentligen kanske det är så att många ser bra ut i naturlig form, men detta har blivit något så stort att det blivit en del av det dagliga livet för många. De största förbrukarna av kosmetik är kvinnor och här är detta verkligen något som starkt grundar sig i det gamla skönhetsidealet: att kvinnan ska vara vacker och mannen ska vara stor och stark. Hit har fortfarande inte jämställdheten fått något som helst fotfäste.